Nejnovější recenze ze sekce Myši

• Funguje
Logitech Signature M650 L Wireless Mouse 910-006236

Logitech Signature M650 L Wireless Mouse 910-006236

Doporučuje produkt
  • tiché jak klikání tak scrollovací kolečko
  • možnost připojení i přes BlueTooth
  • přijímací USB "čumbrlík" se dá schovat dovnitř myši
  • prostřední tlačítko hůře klikatelné, jinak OK
Logitech LIFT Vertical Ergonomic Mouse 910-006473

Logitech LIFT Vertical Ergonomic Mouse 910-006473

Ověřený zákazník Alza.cz somebody

Doporučuje produkt
  • silent click hlavních tlačítek
  • kluzáky po celé spodní ploše
  • možnost připojit se až ke třem zařízením
  • šikovný softvér s funkcí "flow"
  • boční tlačítka umístěny perfektně
  • pogumované tělo
  • hmotnost
  • smartwheel
  • vůle kolečka do stran
  • boční tlačítka nemají silent click
  • easy switch (přepínaní mezi zařízeními) je pouze na spodku a nejde namapovat na jiné tlačítko ani gesto
  • rozměry pouze pro malinké ruce
  • tvar moc rovný, prsty musí být natažené

Mám v práci již jednu vertikální myš od Geniusu. Není špatná, ale chtělo to už zkusit něco kvalitnějšího a hlavně, potřeboval jsem mít možnost přepínat se mezi více zařízení s jednou myší. Objednal jsem levnější čínskou myšku UGREEN, která není úplně špatná, ale nevyhovovalo mi tam pár věcí a tak jsem vsadil na dražší, ale ověřenou značku Logitech a zkusil jsem tuhle myš. Musím velice vyzdvihnout kluzáky na spodku myši, ta jezdí po stole luxusně, dále musím hodně pochválit perfektní umístění bočních tlačítek - asi nejlepší ze všech myší, co jsem kdy držel v ruce. Co mi ale u bočních tlačítek vadí, je to, že ty už nemají silent click, což je škoda. Mezi další věci, co u myšky nejsou úplně fajn, je kolečko pro scrollování, které má vůli do strany, při dotyku kolečka se ozývá cvakavý zvuk. Smartwheel je super, ale mohlo by se točit trochu dále, každopádně, lepší než nic - hodnotím spíš pozitivně. Další věc, co si zaslouží pochvalu, je propracovaný softvér včetně funkce Flow, znovu tu ale máme jeden kompromis - tlačítka lze přemapovat na něco jiného, ale už ne na easy switch, kterým se volí, k jakému zařízení jsem připojený. Tenhle problém trochu řeší funkce Flow, ale jen do chvíle, kdy se potřebuji připojovat k zařízení, u kterého nemám práva na instalaci aplikací a jsem bez funkce Flow a znovu odkázaný na přepínaní mechanickým tlačítkem. V aplikaci lze tlačítkům navolit i gesta, fakt hodně návyková a luxusní věc, navíc při zmáčknutí bočního tlačítka lze scrollovat horizontálně - pouze při použití nainstalované aplikace. Myšku hodnotím spíš pozitivně, ale nezvykl jsem si úplně na její spíš rovný tvar (Genius i čínská Ugreen jsou trochu zaoblené) a taky mi přijde v ruce hodně malá, takže jsem ji vrátil a nechávámm si Ugreen, kde sice aplikace pro gesta není (což u druhého ntb, ke kterému se připojuji, stejně není možnost nainstalovat), ale zato mám lepší úchop myši, silent click pro všechny tlačítka a když po pár letech chcípne, tak to nebude tolik bolet :)

Eternico Wireless Vertical Mouse MVS490 AET-MVS490B

Eternico Wireless Vertical Mouse MVS490 AET-MVS490B

Ověřený zákazník Alza.cz Marcela

• prostě myš

Ověřený zákazník Alza.cz A_B_68

Nedoporučuje produkt

Brali jsme ji jako nouzovku, takze jsme od ni nic extra neocekavali. Potkan za 150 kacek. Hlavni tlacitka ok, pojezd taky. Rolovaci kolecko velky minus. Bocni (pry herni) tlacitka jsou uplne k smichu.

Canyon CNE-CMSW05R

Canyon CNE-CMSW05R

Ověřený zákazník planeo.cz Ověřený zákazník

Zakoupeno v planeo.cz

Doporučuje produkt
  • cena a adekvatni funkce

Dekuji

SilverCrest 368984

SilverCrest 368984

Ověřený zákazník Lidl-shop.cz Ověřený zákazník

Přidáno: 8. října 2024

Zakoupeno v Lidl-shop.cz

• Jednoduché ovládání
  • Výhodou je bezdrátové připojení a využití na různá zařízení bez použití kabelu
  • Snadno a rychle se dá připojit k PC
  • Dostatečně uchopitelná do ruky - větší
  • Poměr cena/kvalita ideál

Jednoduše přenositelná, snadno ovladatelná myš k počítači. Vtipné bylo, že při prvním použití a vložení baterií do zařízení (myši) jsem si nevšimla, že usb konektor je uložen zevnitř myši a marně jsem ji hledala v původním obalu (v krabičce) - dobrá vychytávka, aby se konektor neztratil. U myši dříve nakoupené u konkurence, to bylo právě zvlášť.

Logitech G305 Lightspeed Wireless Gaming Mouse 910-005282

Logitech G305 Lightspeed Wireless Gaming Mouse 910-005282

Ověřený zákazník Alza.cz Zbyněk Král

Přidáno: 8. října 2024

• Prostě parádní myš
Lenovo 600 Bluetooth Silent Mouse GY50X88832

Lenovo 600 Bluetooth Silent Mouse GY50X88832

Přidáno: 7. října 2024

(naposledy upraveno 8. října 2024)

Doporučuje produkt
  • Nepotřebuje USB dongle, nezabírá USB port.
  • Otevírání bateriového prostoru na magnety, žádné pružící západky, které mohou upadnout.
  • Obslouží 2 různé počítače, přepínání na spodní straně.
  • Obě hlavní tlačítka jsou u konkrétního kusu v nestejné výšce. Určitá nepromyšlenost konstrukce, která umožňuje dosednutí horního krytu poněkud nakřivo. Na klikání to nemá vliv, ale kazí estetický dojem.
  • Příliš nízká k použitému tvaru s postranními hranami. Jiné myši Lenovo podobného tvaru umožňují uchopení prsty za boční plochy, aniž by se přímo dotýkaly hran. Tuto myš, vzhledem k malé výšce držíte prsty přímo za hrany.

Obyčejně preferuji drátové myši, ale tady jsem řešil specifickou situaci, kdy laptop připojený přes USB-C dock šlo nepohodlně uspávat. Při použití myši přes USB dock docházelo po odpojení docku k probuzení laptopu a nutnosti znovu jej uspat přes touchpad. Takhle můžu odpojit dock a uspat počítač myší, aniž bych musel měnit nastavení power managementu, které mi jinak vyhovuje.

Logitech Wireless Mouse M185 910-002238

dobrá cena, funguje

Lenovo 540 USB-C Wired Compact Mouse GY51D20876

Lenovo 540 USB-C Wired Compact Mouse GY51D20876

Doporučuje produkt

Cčková mouse k služebnímu NB, spokojenost

Apple Magic Mouse MK2E3ZM/A

Apple Magic Mouse MK2E3ZM/A

Morbo Morbo

Přidáno: 7. října 2024

(naposledy upraveno 7. října 2024)

Nedoporučuje produkt
  • Spolehlivé připojení
  • Necitlivá
  • Neergonomická
  • Nabíjení zespoda
  • Druhé tlačítko prostě chybí
  • Gest to umí jen pár proti touchpadu

Jsem stále v naprostém šoku, jak neuvěřitelně nepoužitelný krám je Applovská magická myš. I na maximální citlivost se kurzor v podstatě nepohybuje (ano, jsem zvyklý na poměrně značnou citlivost). Je velmi znát, že při dizajnování nikoho nezajímala lidská ruka a cílem byl jen cool look. Myš je tudíž naprosto tragicky neergonomická a zápěstí začne bolet po pár minutách. Chybějící druhé tlačítko a kolečko se dá do jisté míry vykompenzovat, ale nikdy ne zcela. Gesta jsou pěkná fíčura, ale i s nimi to umí jen zlomek toho, co touchpad, takže samotná myš vám prostě stačit nebude a budete muset stále používat i touchpad. Nabíjení zespoda je už známý a letitý meme a je to skutečně nepochopitelná stupidita. Naštěstí má baterie velmi dobrou výdrž.
Jediné, co se snad dá vyzdvihnout, je perfektní bezproblémové připojování. Ale že BT funguje na Macách skvěle, je známá věc.
Když to mám shrnout: Neuvěřitelně špatná myš za ty obrovské peníze. Kupte si radši pořádnou třeba od Logitechu.

Přidáno: 7. října 2024

(naposledy upraveno 7. října 2024)

• velmi dobře se drží
  • dostatečně velká pro větší ruce
  • všechna tlačítka jsou tichá a snadno se mačkají
  • v zimě z počátku klouže (dokud máte suché ruce)
  • dongle schovaný pod krytem, je k němu nepohodlný přístup
  • signalizace citlivosti počtem bliknutí diody místo změny barvy.

Nedávno jsem si koupil domů dražší model, se kterým jsem velmi spokojen. Tento se podle všeho liší jen absencí možnosti připojit další zařízení pomocí bluetooth. Vzhledem k tomu, že mi v práci stačí být připojen jen k jednomu počítači, zvolil jsem tuto varantu. Budu ji střídat s logitech MX master 3s, která má dokonalé setrvačníkové kolečko, ale po delší práci me z ní bolí ruka.
Trust Bayo II je velmi pohodlná, všechna tlačítka jsou tichá a snadno se mačkají a to včetně tlačítka pod kolečkem. Myš je dostatečně velká i pro velkou ruku a je to skutečně jedna z mála myší, která se mi pohodlně drží. Jedinou výtku mám k absenci pogumování pod dlaní, což teď v zimě, kdy mám z počátku suché ruce, způsobuje klouzání myší při pokusu ji zvednout. Po chvilce, kdy se ruka zahřeje, je vše v pohodě, stejně tak v létě, kdy jsem s tím problém neměl. Trochu nepoříjemný je dongle schovaný pod krytem, hlavně pokud jej každý den uklízíte. Pokud často měníte citlivost, je signalizace bohužel realizována tradičním počtem blikánutí diody, takže musíte počítat. Jedna barva pro každou citlivost, jako mám u herní myši by byla pohodlnější. Naštěstí to u pracovní myši nepotřebuji často měnit. Setrvačníkové kolečko bohužel nemá ani logitech MX vertical, takže jsem neviděl důvod připlácet jednou tolik.

Eternico Wired Mouse MD350B AET-MD350B

Eternico Wired Mouse MD350B AET-MD350B

Přidáno: 6. října 2024

Doporučuje produkt
  • Hlavní tlačítka i kolečko jsou při stisknutí tichá
  • Boční tlačítka jsou oproti ostatním znatelně hlasitější, ale nic hroznýho

V pohodě myš pro běžnou potřebu (škola, práce,...). Celkem 4 stupně nastavení DPI, kdyby to někoho zajímalo.

Onikuma CW905 7D Black

Onikuma CW905 7D Black